idea

Linnehanddukar - ett samarbete med Klässbols Linneväveri

Många av er har nog ärvt linnehanddukar från mor- eller farföräldrar. Om lin bereds på rätt sätt och är av fin kvalitet, är det nämligen nästan omöjligt att slita ut. Våra handdukar levereras otvättade. Det är schysstare mot naturen samtidigt som det ger en mer hållbar produkt. Lin betyder ”det allra mest användbara” och är med andra ord - ett givet materialval.


Våra linnehanddukar kännetecknas av fin kvalitet och lång hållbarhet. Produkten är i sig ett resultat av gedigen hantverkstradition, medan mönster och färgval är moderna uttryck. En clash mellan natur och urbanitet helt enkelt.

Vi har valt att tillverka våra handdukar i värmländska Klässbol. I deras linneväveri är alla produkter märkta med "Bra Miljöval". Genom att köpa kläder och textilier med denna miljöcertifiering vet du att produkten har tillverkats på ett bra sätt. Det är viktigt för oss att ställa krav på både fiberinnehåll och processerna och vi väljer därför våra producenter med omsorg.


Liksom dina ärvda linnehanddukar är våra handdukar skapade för att överleva i generationer. Använd och misshandla dem med kärlek.

Plastmattor - ett samarbete med HRD Carpets

Skillnaden mellan en plastmatta och en trasmatta kan tänkas vara stor men egentligen är det bara tygremsorna som skiljer dem åt. Då hantverket är snarlikt är skillnaden i mattornas funktion desto större.


Våra mattor är inspirerade av trasmattans känsla men uppfyller plastmattans alla användningsområden. En matta ifrån VARG Designkollektiv passar lika bra för inomhusbruk som att användas utomhus, på balkong eller veranda. Den är slitstark, hållbar och lätt att torka av. Kort och gott – en självklar designprodukt för ett modernt hem.

Sex mil ifrån Göteborg, på den västsvenska landsbygden ligger Horred. Det är ett litet samhälle med lång tradition av vävda hantverk. Sedan 1950-talet har det lokala företaget Horredsmattan försett Sverige med vävda plastmattor av god kvalitet i syfte att hålla länge, som Horredsmattan själva beskriver- en plastmatta vävd i Horred är ingen dagsslända.


VARG Designkollektiv delar Horredsmattans vision om att göra produkter av god kvalitet med lokal tillverkning och är stolta över samarbetet. Resultatet är en perfekt mix av urban modernitet och hantverkstradition.